Migla

Lūdzu pieslēdzies vai reģistrējieties.

Lietotājvārds, parole, sesijas ilgums
Paplašinātā meklēšana  

Jaunumi:

Autors Tēma: Receptes  (Lasīts 8478 reizes)

0 Iemītnieki un 1 Nereģistrētais lasa šo tēmu.

Adelīna

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 16238
  • Amēlija
Re: Receptes
« Atbilde #45 : Februāris 07, 2014 »

Kukurūzas čipši "NACHOS"

Sastāvdaļas:
(uz 250-300 gr gatavu čipšu)

Kukurūzas milti – 120 gr
Kviešu milti – 100 gr
Olīveļļa – 25 gr (apt.2,5 ēd.karotes)
Piens (silts) – 150 ml
Sāls – 1 t.k.
Cukurs – ½ t.k.
Karijs – 1 t.k.
Salda paprika – 1 t.k.
Čili piparu pulveris – 1 t.k (vai mazāk – atkarībā no asuma)
Maltie melnie pipari

Gatavošana


Sasildīt cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Sajaukt kopā visas garšvielas, sāli un cukuru. Sajaukt kukurūzas un kviešu miltus, iemaisīt garšvielu maisījumu. Pievienot eļļu. Lejot klāt siltu pienu, iemaisīt miklu.
Gatavu miklu sadalīt 4-5 daļās (lai vieglāk rullēt). Izrullēt pēc iespējas plānāk (jo plānāk, jo kraukšķīgāk), sagriezt trīsstūros.
Cept 5-8 minūtes uz papīra cepšanai. Skatīties, lai nepiedeg.

Pasniegt ar jebkuru mērci
« Pēdējā izmaiņa: Februāris 07, 2014 Aziza »
IP pierakstīta
Все, от чего ты бежишь, находится в твоей голове.

tas_pats

Re: Receptes
« Atbilde #46 : Februāris 09, 2014 »

Baklavai nepieciešams:
    filo mīkla
    350 g riekstu (valrieksti, mandeles)
    50 g cukura
    150 g sviesta,
    1 tējkarote kanēļa
    1/4 tējkarotes muskatrieksta
Sīrupam:
    1 glāze cukura
    1 + 1/2 glāzes ūdens
    1 citrona sula
    medus, ja vēlas
1. Atkausē un atrullē filo mīklu (nopirkām RIMI un nebija no tām labākajām, jo lapas bija salipušas un grūti bija atdalīt).
2. Nedaudz apgrauzdē riekstus un sasmalcina tos.
Sasmalcinātajiem riekstiem piejauc klāt cukuru, kanēli un muskatriekstu.
4. Izkausē sviestu.
5. Ņem vienu filo mīklas loksni un pārziež ar izkausētu sviestu, tai pa virsu liek nākamo un atkal ieziež ar sviestu – vienam rullītim pietiek ar 3-4 loksnēm. (Atlikušo mīlu jātur zem dvieļa, lai nesakalst)
6. Kad loksnes sasmērētas, tās galā liek riekstu masu un veido rullīšus – tā kā loksnes bija pietiekami garas, tās vidū griezām uz pusēm un veidojām divus rullīšus.
Gatavos rullīšus liek cepamajā traukā, sagriež vēlamajos izmēros un pārziež ar izkausēto sviestu.
8. Liek cepties 180 temperatūra 40 min.
9. Kamēr baklava cepās, no cukura, ūdens un viena citrona sulas pagatavo sīrupu – sajauc visas satāvdaļas un vāra uz nelielas uguns ~ 20 min (līdz iegūst sīrupainu konsistenci).
10. Kad baklava izcepusies, to pārlej ar karstu sīrupu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem. Ļauj sīrupam vismaz stundu sasūkties vai vislabāk atstāt uz nakti, jo baklava vislabāk garšo nākamajā dienā.
IP pierakstīta

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8088
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #47 : Marts 14, 2014 »

"Cacas brokastis"
Ņem graudu/sēklu/kliju maizīti (var šķēlēs, var "rikas"), apziež biezā slānī ar mīkstu gatavu avokado. Sadrupina kādu šķēli fetas siera, uzbārsta pa virsu un visbeidzot uzmaļ pa virsu raibus piparus.
IP pierakstīta

Bāmodere

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 6199
  • Uz augšu! :)
Re: Receptes
« Atbilde #48 : Maijs 26, 2014 »

GRILLĒTI ŠAMPINJONI

Veselus šampinjonus pirms grillēšanas ieliek uz dažām stundām šādā mērcē:
- majonēze
- curry
- saspiesti ķiploki
- citrona sulas tējkarote
- pipari
- kam patīk asumiņš, var pielikt kādu Tabasko mērces pilienu
IP pierakstīta

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8088
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #49 : Jūlijs 28, 2014 »

Pusdienas karstai vasaras dienai: ņem pāris saujas vārītu makaronu (atkarībā no temperatūras rezultātu var definēt vai nu kā salātus, vai arī silto ēdienu), pievieno bundžiņtunci un šķēlītēs sagrieztus saulē kaltētus tomātus. Var jaukt visu kopā, var arī katrs sev uz šķīvja salikt vēlamās proporcijas.
IP pierakstīta

Magda

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 2038
  • mežone
Re: Receptes
« Atbilde #50 : Septembris 08, 2014 »

PILDĪTI KABAČU ZIEDI

Kas nepieciešams?
- Grils
- kabaču ziedi
- anšovi
- siers

Kabaču ziedus piepilda ar anšoviem, pārkaisa ar rīvētu sieru un liek grilēties. Ij viss.
IP pierakstīta

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8088
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #51 : Septembris 30, 2014 »

Menca parmezāna panējumā
(gan jau der arī citi kustoņi)

Ņem mencas fileju, sagriež "porciju gabaliņos" (es parasti apēdu vairāk kā vienu tādu, tāpēc ""), uz pašas zivs nekādas garšvielas bērt nav nepieciešams. Sajauc pusi uz pusi rīvmaizi un rīvētu parmezānu, pievieno šķipsnu svaigu vai žāvētu diļļu. Panēšana izveicama pa priekšu apvārot miltos, tad sakultā olā un visbeidzot rīvmaizes maisījumā. Sakarsē pannu, uzlej eļļu, met zivi virsū, kamēr gatava.

Oriģināli recepte ņemta no vienas šejienes bodes haļavnajām receptēm (rodama ar viņu mājaslapā), tur gan bij paredzēts bāzt kādā austrumu maizītē kopā ar salātiem, bet es, gaužām latviski, pievārīju klāt kartupeļus un salātus nokrāvu blakus ::) Sanāca tik forši, ka lēmu padalīties :)
IP pierakstīta

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8088
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #52 : Novembris 26, 2014 »

Laša pildījums buljona pīrādziņiem / laša kotletes krējuma mērcē

Kā nu gadās, kā ne, reizēm pēc iepriekšminētā ēdiena gatavošanas paliek pāri rīvmaizes un siera maisījums. Jāņem mikrenētu (vai arī kādu ceptu iepriekšējās ēdienreizes atlieku) laša gabalu un jāsamīca kopā ar rīvmaizi. Vēl jāpiemet piparus, sāli, ķimenes un olas, cik nu vajadzīgs. Gan jau papildus bonusus dotu kāds smalcināts apcepts sīpols, ja ir iedvesma. To visu samīca un te nu receptes aiziet katra savu ceļu un gan jau ir vēl kādi lietojuma varianti. Tātad, ja gribās buljona pīrādziņus, ņem kādu gabalu kārtainās mīklas, sagriež kvadrātiņos un stūķē iekšā vēlamo daudzumu masas. Aizlipina ciet, nopindzelē un cepenē iekšā. Ja gribās kaut ko gruntīgāku, taisa kotletītes, apviļā miltos un tupina uz pannas - kad apcepušās, aplej ar saldo krējumu un kādu laiciņu pasautē, lai nav pārāk sausas.
IP pierakstīta

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8088
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #53 : Novembris 30, 2014 »

Garšvielu novārījums zivs vārīšanai (Iz vecas zivju ēdienu recepšu grāmatas)

Uz 2L ūdens: pa burkānam, pētersīlim, selerijai un sīpolam, 3 tējkarotes sāls, 6 pipari, laurulapa.

Notīra un sagriež garšaknes un sīpolus, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Pieliek garšvielas un sāli, pavāra 7-10 minūtes.
Lielas zivis liek atdzesētā novārījumā, mazas vai porciju gabalus - karstā. Uz 1kg zivju lietot ne vairāk kā 2L novārījuma.

Ja zivij ir pārāk stipra zivju garša vai specifiska piegarša, garšvielu un garšsakņu daudzumu dubulto, īpaši stipru piegaršu novēršanai var pievienot gurķu sālījumu līdz trešdaļai šķidruma apjoma.
------------------------

Es tā arī nesapratu, jābāž pie visiem vārītajiem dārzeņiem, vai arī tie jāmakarē ārā un jāpielieto vien novārījums, tad nu atstāju iekšā. Kad zivs likās gatava, izvilku to ārā un buljonam pieliku ar krējumu sajauktus miltus, lai sanāk tāda dārzeņota buljonmērcīte.
IP pierakstīta

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8088
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #54 : Decembris 17, 2014 »

Panēts balts un pūkains siers ar kartupeļu standziņām
Visnotaļ trekna gastronomiskā izvirtība 2 personām - ideja nosperta no kamambēra "kotletēm"

6 vidēji kartupeļi (skaitu var pielāgot pēc ēstgribas un kartupeļu lieluma)
dilles (te var likt kādas nu garšvielas labāk tīk)
nedaudz olīveļļas

~125g balta un pūkaina siera (ar President Brie izdevās, bet viens cita ražotāja siers pārāk strauji izkusa)
milti
ola
rīvmaize
rapšu vai cita cepšanai piemērota eļļa

Uzliek cepeškrāsni sildīties uz 200-220C. Nomizo kartupeļus, sagriež apmēram pirksta resnuma standziņās. Bļodā sajauc olīveļļu un dilles, kartupeļus saber iekšā, izvaļā pa eļļu, izliek cepešpannā uz cepampapīra un liek cepties.

Kad kartupeļi sāk tuvoties gatavībai, ielej pannā ~0,5cm eļļas (nu žēl man gluži eļļā vārīt viņus, ja ar šito pietiek!) uz uzkarsē. Ņem siera gabaliņus (puse 250g ritulīša var tikt ērti sagriezta 4 gabalos, pieņemu, ka 125g var sadalīt 4 daļās un ar būs labi), apvārta miltos, tad olā un visbeidzot rīvmaizē un tupina ar kādu mizainu skaldni uz pannas. Kad viena skaldne apcepusies, paripina uz nākamās. Parasti "brīvās" malas es atstāju pēdējās un tikai naski apsildu, jo tās ātrāk mēģina kust. Liek uz šķīvja katram pienākošos karstā siera apjomu un kārtīgi sauju kartupeļu. Sākumā var mērcēt kartupeļus pakusušajā sierā, vēlāk, kad siers mazliet atdzisis sarecējis, vienkārši ēst sieru klāt.
IP pierakstīta

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8088
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #55 : Decembris 18, 2014 »

Saldskābi Briseles kāposti ar fetu un valriekstiem
brīvi tulkots no šejienes

~1 kg Briseles kāpostu
3 ēdk kļavu sīrupa
3 ēdk balsamico etiķa
2 ēdk nv olīveļļas
1 tk sāls
3/4 tk svaigi maltu melno piparu
~150 ml sakapātu valriekstu
~120 ml drupināta fetas siera

Uzliek cepeškrāsni sildīties uz 200C. Briseles kāpostiem novāc bojātās lapas un katru kāpostiņu pārgriež uz pusēm. Saber bļodā un sajauc ar kļavu sīrupu, balzāmetiķi, eļļu, sāli un pipariem. Saliek cepeškrāsns pannā, vienmērīgi izlīdzina (tulk. piez. : man labāk patīk likt ar griezumu uz leju + man ir neliela cepeškrāsns, tur tikai pusporcijai uz pannas pietiek vietas) un cepeškrāsnī iekšā. Cep 35-40 minūtes, vienu vai divas reizes pamaisot, lai vienmērīgāks brūnums (tulk. piez. : ja mazāka izmēra, var arī īsāku laiku un es viņus napig nemaisīju). Kamēr cepas, uz pannas apgrauzdē valriekstus. Kad izcepies, sajauc kāpostiņus ar valriekstiem un fetas sieru un liek galdā.

(Tulk. piez. : Es viņus izmantoju kā piedevu, nevis kā pamatēdienu, tāpēc uz 2 cilvēkiem pietiek ar pusi dotā apjoma, ja tā ir vienīgā piedeva, vai arī ar ceturto daļu, ja klāt vēl ir bulgurs (/kuskuss/rīsi/kas nu patīk un liekas, ka piestāv). Ar lasi (citronpipari vai [sāls, pipari, dilles, ķimenes]) un bulguru noteikti labi kombinējas.)
IP pierakstīta

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8088
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #56 : Aprīlis 04, 2015 »

Sarkanīgs sautējums no saldētas mencas
(2 porcijas)

1 sarkana paprika
3 nelielas mencas vai citas mencveidīgas zivs filejas
10 mazie plūmjtomāti
ķimenes
2 vārīti kartupeļi
pētersīļu zaļumi
ja ir iedvesma - kaperi

Uz sausas pannas vidēji augstā temperatūrā apcepina gabaliņos sagrieztu papriku. Pievieno eļļu, iemaisa gabaliņos sagrieztu zivs fileju. Kad zivs nedaudz apcepusies, pievieno uz pusēm pārgrieztus tomātiņus, uzkaisa drusku sāls un ķimeņu. Samazina siltumu un sautē zem vāka, kamēr tomāti puslīdz izšķīduši. Tad pievieno mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Kad kartupeļi izsiluši, uzber drusku pētersīļu, un piekoriģē sāls daudzumu, ja nepieciešams. Pasniedzot var uzbārstīt kaperus.
IP pierakstīta

sicilia

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 19868
  • blondīne
Re: Receptes
« Atbilde #57 : Octobris 01, 2015 »

Gaļa franču gaumē no Azizas :D
Sagriežu un atdauzu nedaudz gaļu (kā karbonādēm). liek to gaļu cepešpannā uz cepampapīru. Apsmērēju ar sojas mērci (var vnk sāli)  uzberu piparu maisījumu, tālāk oriģinālā jāuzsmērē majonezi, bet es lietoju ķiploku mērci (krējums, majonēze un ķiploki), pārkaisa ar rīvētu sieru un liek cepenē 180grādos uz 20 minutēm. Vēl var pirms pārkaisīšanas ar sieru uzlikt kādu tomātšķeli.

Kartupeļu biezputra vidusjūras gaumē no Sicas
 uzvāra kartupeļu biezpietru :D uz pannas sap sīpolus ar smalki sagrieztu kūpinātu gaļu/ speķi, piespiež ķiploku, piemet timiānu nu tā un tad to iemaisa kartupeļu biezputrā :D
 
IP pierakstīta
 
...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...

Ctulhu

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 41620
  • Ateists
Re: Receptes
« Atbilde #58 : Octobris 01, 2015 »

[Gaļa franču gaumē no Azizas]

teikums izklausās labi, začot.
IP pierakstīta

Gnidrologs

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8206
Re: Receptes
« Atbilde #59 : Octobris 02, 2015 »

Izklausās pārāk garšīgi. Tā ātri var palikt resns. (labi, ka man slinkums gatavot tik sarežģītas lietas)
IP pierakstīta