Migla

Lūdzu pieslēdzies vai reģistrējieties.

Lietotājvārds, parole, sesijas ilgums
Paplašinātā meklēšana  

Jaunumi:

Autors Tēma: Receptes  (Lasīts 9068 reizes)

0 Iemītnieki un 1 Nereģistrētais lasa šo tēmu.

Magda

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 2038
  • mežone
Re: Receptes
« Atbilde #30 : Augusts 10, 2013 »

Šiem salātiem nosaukums vēl nav izdomāts. Kad Adam Gontier ciemojās mūspusē, tad arī mūsu kopsadarbības rezultātā tapa kkas šāds un dikti baudāms :)
Tātad sastāvdaļas:
- liels, no sēklām attīrīts kabacis
- 5 seleriju kāti
- 3 palieli tomāti
- 2 paprikas
- krējums
- lociņi
- dilles
- sāls
IP pierakstīta

S.R.

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 7143
Re: Receptes
« Atbilde #31 : Augusts 26, 2013 »

Eseres saldais
uzvāra ķīseli no skābākām ogām - upenes, jāņogas. ja kāds nejēdz tad pojesņaju -
katlā ielej ūdeni, pieliek ogas vai pielej sulu, vai ievārījumu(atkarībā no gadalaika), cukurs, uzvāra - pielej ūdenī izšķīdinātus kartupeļu miltus. viss. liek atdzesēties.

saldo krējumu saputo, pievieno biezpienu, sadrupinātus selgas cepumus. arī viss.

labu apetīti. :)
IP pierakstīta

S.R.

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 7143
Re: Receptes
« Atbilde #32 : Augusts 29, 2013 »

PS a var palūgt aptuveni - proporcijas, mērvienības, daudzumu
cik ņemj apjomu konkrēto produktu ?
tā ir, lieli mākslinieki improvizē.
tātad ķīselim.
ūdens 1 litrs
sula - 250 gr. vai svaigas ogas - 250 gr., vai ievārījums 250 gr. ja ir ievārījums, cukurs nepieciešams mazāk.
cukurs 200 gr.
kartupeļu milti - 1 - 2 ēd. k. izšķīdina ūdenī.

saldajam
0,5 l saldais krējums
1 paciņa jeb 250 gr. selgas cepumi
300 gr. biezpiens.
150 - 200 gr. cukurs.

apmēram tā varētu būt.
IP pierakstīta

tas_pats

Re: Receptes
« Atbilde #33 : Augusts 30, 2013 »

Piparmētru krēms

Sastāvdaļas:
500 ml piena
20 piparmētru lapas
6 olas
200 g cukura
Vaniļas ekstrakts

Pagatavošana:
Katliņā uzkarsē pienu kopā ar piparmētru lapām. Pirms piens uzvārās, to noņem no plīts un atdzesē. Izņem piparmētru lapas.
Bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno vaniļas ekstraktu. Kuļot, mazām porcijām pievieno atdzesēto pienu.
Olu un piena masu salej 4 – 6 karstumizturīgos traukos, kas ieziesti ar sviestu.
Pirms tam līdz 230 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī temperatūru samazina līdz 200 grādiem un liek cepties iegūto masu. Cep 45 minūtes.
Pirms pasniegšanas krēms vismaz stundu jāpatur ledusskapī.
Rotā ar piparmētru lapiņām.
IP pierakstīta

sicilia

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 19868
  • blondīne
Re: Receptes
« Atbilde #34 : Septembris 23, 2013 »


pēc dazu forumistu pieprasījuma :D Bonoffe jeb banānu karameļu kūka

2 paciņas tumšo selgu (da jebkādu selgu ) sasmalcina.  izkausē 3 - 4 ēd. k. sviesta (bet uz aci var) un abas masas sajauc. liek veidnē un piepresē, izveidojot pamatu. Liek leduskapī uz 30 min (a bet var arī nelikt )

sagriež ripās 2 - 3 babānus. Liek pa virsu pamatnei.(bet banānus arī var uz aci, man pedejreiz bija 5)

70 gr tumšā cukura  vai tumšā cukura sīrupa liek katliņā un karsē kopā ar 400 gr. vārīta iebiezinātā piena (veikalā pērkam dārgāko iebiezināto pienu un 2 stundas vāram)  a masu vāra kamēr tā paliek mīksta, bet ne šķidra!!!!!!! Pārlej pāri banāniem. (pēdēreiz ņēmu jau  veikalā nopērkamo vārīto iebiezināto pienu un nekarsēju. problēma iekš tā, kad tad lielāka ķēpa, kamēr tos banānus ar to masu nosmērē, jo tā ir cietāka un ķēpīgāk nokļājama, bet atkal griežot torti nekas netek pa stūriem :D

pa virsu visam 200 - 300 gr. putukrējuma putota.

Rotā ar rīvētu šokolādi. ļauj savilkties vismaz 2 -3 stundas, bet... labāk taisīt iepriekšejā vakarā, jo jo labāk savelkas jo gardāk.

es pagāšgad rotāju ar svaigām zemenēm, jo kā teica tas kam dāvināju - nav nekā labākā kā salikums banāni + zemenes _ putukrējums un karamele. pēdējreiz dekorēju ar rudens avenām. "Soreiz man bteica, ka salikums - salds + skābumiņš ir labs. Tā kā dekorēšanai brīva vaļa improvizācijas :D
IP pierakstīta
 
...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...

Dona Margarita

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 20858
  • Oligarhe
Re: Receptes
« Atbilde #35 : Novembris 03, 2013 »

http://tavavirtuve.lv/visas_receptes/foto_receptes2/10102013-fotorecepte_pilditi_tomati_ar_krabju_nuji

Griku placenisi
    vārīti griķi
    biezpiens
    olas
    nedaudz miltu
    garšvielas

Gatavošana:
Vārītiem griķiem pievienoju biezpienu, olas un garšvielas. Masu samaisu. Pievienoju nedaudz miltus, atstāju masu, lai tā uzbriest ~15 minūtes. Sakarsētā eļļā lieku nelielus plācenīšus un cepu no abām pusēm gatavus. Pasniedzu ar skābu krējumu vai ar gaļas mērcīti.
« Pēdējā izmaiņa: Novembris 07, 2013 Dona Margarita »
IP pierakstīta
«Масштаб вашей личности определяется величиной проблемы, которая способна вас вывести из себя.» З.Фрейд

Dona Margarita

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 20858
  • Oligarhe
Re: Receptes
« Atbilde #36 : Novembris 13, 2013 »

skudru puznis

salauza selgas cepumus 2 pacinjas, samiica kopaa ar 1 pac.sviestu, 1 bundzhu kondenseeto pienu ar cukuru, pieber opija magones tautai un pieber biku saskaldiitus lazdu riekstus. Veido puslodes formas kuuku, apber AR  atlikushajaam magoneem, liek ledusskapii uz nakti un otraa dienaa eed un tievee. Labu apetiti.
IP pierakstīta
«Масштаб вашей личности определяется величиной проблемы, которая способна вас вывести из себя.» З.Фрейд

Magda

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 2038
  • mežone
Re: Receptes
« Atbilde #37 : Novembris 21, 2013 »

ĀTRAIS CIENASTS

Sastāvdaļas:
- sāļie krekeri
- Krievijas siers
- olas
- krējums
- majonēze
- ķiploks
- pētersīļi

Smalki sarīvē sieru, tam pievieno smalki sakapātas vārītas olas, rīvētu ķiploku, visu sajauc ar krējumu un majonēzi. Iegūto masu pilda uz krekeriem un izrotā ar pētersīļu lapiņām.


IP pierakstīta

Ctulhu

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 42138
  • Ateists
Re: Receptes
« Atbilde #38 : Novembris 25, 2013 »

Krīzes ēdienkarte    

        1.Sasaldē cīsiņu, sarīvē uz rīves, uzsmērē uz maizes majonēzi un uzber rīvētu cīsiņu. Garšīgi un praktiski, un galvenais – daudz: ar vienu cīsiņu pietiek 5-10 sviestmaizēm;
        2.Ja bads neļauj gulēt – ātri iztukšot divas glāzes vārīta ūdens un likties gulēt. Smadzenes uzreiz nesapratīs, ka kuņģis ir apmānīts;
        3.Ja rupjmaizi ierīvē ar ķiploku, tad tā smaržo pēc desas;
        4.Ja jūs sasaldējat olu, sagriežat to uz pusēm un lieciet cept uz pannas, tiks iegūtas 2 vēršacis;
        5.Vienu un to pašu tēju var ievārīt septiņas reizes. Astotajā reizē tējas graudiņi uzpeld, lai paskatītos uz jums;
        6.Paņem maizes šķēli un speķa gabalu. Speķa gabalu uz maizes uzliek tā, lai pirmajā kodienā nenokožas. Nokož maizi un tad atkal speķi pabīda atpakaļ- tā kamēr maize apēsta…speķi ieliek atpakaļ ledusskapī…pietiek ļooti daudzām maizēm;
        7.Liesu cālīti pakar logā tā, lai ēna kristu 5 litru katlā ar ūdeni. Šo ēnu vāra 1 stundu. Iegūto buljonu lieto pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā… Kam par treknu, var atšķaidīt ar vārītu ūdeni…
IP pierakstīta

MJ

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 7832
  • sirdī vēsturnieks
Re: Receptes
« Atbilde #39 : Novembris 27, 2013 »

Salātu mērce Sahadža Jogas gaumē

Mērces pagatavošanai vajadzīgs sekojošs inventārs un resursi:
- Citronu konuss;
- medus;
- olīveļļa;
- augstu vibrāciju trauks (derēs stikla glāze, bet var lietot arī aizskrūvējamu burciņu);
- tējkarote.

Ja kāds nezin, kur ņemt citrona konusu - viss ir ļoti vienkārši: ņemam citronu, vēlams nomazgātu, pārgriežam to ar nazi pa ekvatoru un pusēm un - voila! - mums ir veseli 2 citrona konusi :)

Tātad, ņemam citrona konusu un izspiežam to glāzē/burciņā. Varam spiest ar roku, ja spējam, bet ja ne - var izmantot arī papildierīces. Te ir brīva vieta fantāzijas lidojumam, galvenais, lai citrona šķidrā frakcija nonāktu augsto vibrāciju traukā.

Pēc tam izzvejojam no šī duļķainā šķidruma ārā citrona sēklas, jo tās receptē nav paredzētas. Šim nolūkam es rekomendēju izmantot tējkaroti, un zvejošanas procesā vēlams skandēt savu iecienīto mantru.

Tālāk izķeksējam tējkaroti medus un ievietojam to traukā ar citrona sulu (vispār medus daudzumu var variēt pēc patikas, tējkarote ir orientējošs lielums), un pēc tam ievibrējam medu citronu sulā tik ilgi, kamēr suspensija pārvēršas par emulsiju. Vibrēt varam vai nu ar tējkarotes palīdzību, vai arī aizskrūvējot burciņu un to kratot.

Paralēli ar vibrēšanu varam piebērt suspensijai/emulsijai klāt kādas garšvielas (es parasti lietoju kaut kādas Vidusjūras, vienu vakaru redzēju, ka mājās ir arī upakoffka ar Provansas, bet diemžēl kārtis nerādīja, ka to vajadzētu izmēģināt), čista kā gars vada.

Kad medus un garšvielas ir labi ievilbrētas, pielejam tam visam klāt olīveļļu. Es parasti leju uz aci apmēram 1:1 ar to cik jau šķidruma ir, vai drusku drusku mazāk, bet domājams, ka šo var variēt arī citās attiecībās, pēc gaumas vai kā gars vada.

Turpinam vibrēt maisījumu, jo mums ir vajadzīga emulsija, nevis 2 dažādās fāzēs nostājušies 2 dažādi šķidrumi. Un, kad maisījums ir labi ievibrēts, lejam to salātiem virsū...

Vēl daži hinti:
1. 1 citronu konuss, tējkarote medus un tam atbilstošs olīveļļas daudzums dos mērces daudzumu, kuras varētu pietikt 2-3 cilvēkiem. Ja ēdāju būs vairāk, attiecīgi jāpalielina ieguldāmo resursu apjoms.
2. Salāti preferējas lapu salāti, vēlams sausi (ne tik tikko mazgāti). Gurķu un tomātu maisījumam šī mērce īsti nederēs, jo minētie dārzeņi to atšķaidīs ar savu zemo vibrāciju ūdeņaino sulu, un nebūs vairs īsti tas. Mērce pēc savas dabas ir viskoza, tai ir jālīp klāt pie salātiem, un slapji salāti šo viskozitāti samazina.
3. Pēc tam, kad salāti apēsti, mērces pārpalikumus no salātu bļodas var droši izdzert.
IP pierakstīta
Izveido pats savu hokeja komandu:

Papucs

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 16365
  • aristokrāts zinātnieks
Re: Receptes
« Atbilde #40 : Novembris 29, 2013 »

Salātu mērce Sahadža Jogas gaumē


Hmm...
Es izmantoju līdzīgu recepti, tikai bez salātiem, un olīveļļas vietā vodka...
Un attiecībā nevis 1:1, bet 1:2, 1:5 vai arī kā gars vada...
IP pierakstīta

Papucs

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 16365
  • aristokrāts zinātnieks
Re: Receptes
« Atbilde #41 : Decembris 01, 2013 »

"Ledus Karstvīns"


1. Uzsildam nelielu daudzumu karstvīna
2. Pieberam daudz ledus.
3. Kad ledus izkusis, baudam stipri atdzesētu :)
IP pierakstīta

Adelīna

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 16238
  • Amēlija
Re: Receptes
« Atbilde #42 : Decembris 20, 2013 »

Pīrāgs ar vistu un sēnēm

Sastāvdaļas pamatnei:

250 ml miltu
100 g sviesta vai margarīna
2 ēd.karotes ļoti aukstā ūdens
mazliet sāls

Sastāvdaļas pildījumam

400 g vistas filejas
150-200 g šampinjonu vai citu sēņu
3 olas
250 ml salda krējuma
100 g siera Čedars vai cita siera, ko viegli sarīvēt
1 ēd.karote miltu
malti baltie pipari
garšvielu maisījums vistas gaļai Twins

Radošais process:

Miltus sajaukt ar sāli, pievienot margarīnu vai sviestu un ar rokām labi sajaukt līdz drupaču kondīcijai. Pievienot ūdeni un samaisīt līdz var izveidot bumbiņu. Ietīt pārtikas plēvē un ielikt ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

Vistas fileju sagriezt gabaliņos un apcept, pievienojot pēc garšas garšvielas maisījumu vistas gaļai.
Sēnes sagriezt un nedaudz apcept.

Cepeškrāsni uzsilda līdz 220-225 grādiem

Paņem apaļo trauku cepšanai šāda tipa un ietauko:


Izņem no ledusskapja miklu, izrullē un ieklāj cepšanas traukā tā lai miklā ir arī gar malām līdz pašai augšai. Pārdur vairākas vietas ar dakšu (bet ne līdz pašam dibenam) lai mikla cepšanas procesā nepūšas un liek cepeškrāsni uz 10-15 minūtēm.

Bļodiņa sajauc olas, saldo krējumu un nedaudz maltos baltus piparus, piejauc miltus (var arī bez miltiem, bet tad sanāk kaut kas līdzīgs omletei), iejauc sieru.

Kad pamatne ir izcepusies, saliek iekšā apceptu vistu, sēnes un pārlej ar olu maisījumu.
Liek cepties vēl uz 30 minūtēm.
Pēdējas 10 minūtes vēlams cept apsedzot ar foliju, bet man tā pazuda un tik un tā sanāca labi.

Var pasniegt kā otro ēdienu ar svaigo dārzeņu salātiem vai arī ēst tā pat. Ir garšīgs gan karsts gan auksts.

IP pierakstīta
Все, от чего ты бежишь, находится в твоей голове.

Trilobīte

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 22633
  • Sirdī grieķiete
Re: Receptes
« Atbilde #43 : Decembris 28, 2013 »

Citronu rīsi (2 pers.)
1 glāze rīsu
1,5 glāzes ūdens
1 citrons (es ņemu 1/4 daļu)
sāls pēc garšas
2 tējk. gī (man nav gī, ņemu sviestu)
1 tējk. sinepju sēklu
0.5 tējk. tumerika jeb kurkumas.

Nomazgā rīsus un ieber katlā ar ūdeni un 1 tējk. gī, pēc vēlēšanās sāli. Uzgriež lielu uguni, kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu. Vāra aizvērtā katlā 15 min nemaisot.
Pannā sakarsē atlikušo gī (es gan lieku vairāk sviesta kā tējk.), sakarsētam pievieno un apcep sinepju sēklas, tad arī tumeriku un 5 sek. maisot karsē (jārīkojas ātri). Ieber pannā rīsus, kārtīgi izmaisa un cep 5 min. pannu noņem no uguns un pievieno citrona sulu (kā jau teicu –es ņemu mazāk), izmaisa, ja vēlas, vēl pieliek sāli.
Rīsi iznāk smuki, dzelteni un irdeni kā ganbejos. Var ēst ar viskaut ko. Varbūt kādi askēti var ēst plikus rīsus, man tādi šausmīgi negaršo, tāpēc skatos, kā indusi taisa. Turklāt sanāk ātri, man nav pacietības ilgi stāvēt pie plīts.
IP pierakstīta

Ctulhu

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 42138
  • Ateists
Re: Receptes
« Atbilde #44 : Janvāris 03, 2014 »

Последний абзац в рецепте из кулинарной книги:
"... Перед тем, как вылить готовое блюдо из кастрюли, убедитесь, что под окном никого нет!".
IP pierakstīta