Migla

Lūdzu pieslēdzies vai reģistrējieties.

Lietotājvārds, parole, sesijas ilgums
Paplašinātā meklēšana  

Jaunumi:

Autors Tēma: Receptes  (Lasīts 8474 reizes)

0 Iemītnieki un 1 Nereģistrētais lasa šo tēmu.

Amelija

Re: Receptes
« Atbilde #15 : Aprīlis 17, 2012 »

brokoļu krēm-zupa

šī recepte nav mana, bet gan vienas meitenes no figurasdraugiem.lv


Sastāvdaļas:

- 2 vidēji kartupeļi (100 g)
- burkāni, sīpols, brokoļi (kopējais svars 300 g)
- ūdens (450 ml)
- kausētais siers (50 g)
- ķiploka daiviņa
- garšvielas, kādas vien garšo
- sals (pēc garšas)

Gatavošana:

1) vārīt kādas 10-15 min ūdenī ar garšvielām palielos gabalos sagrieztus kartupeļus, burkānus un sīpolu
2) pievienot brokoļus un vārīt vēl 10-15 min (līdz dārzeņi ir mīksti, ja burkāni nav pavisam mīksti, tas nekas, tik un tā būs garšīgi)
3) sablenderēt līdz ir viendabīga masa
4) pievieno kausēto sieru un ķiploku
5) vēlreiz sablenderē
tagad var likt šķīvī un ņammāt - gardi un sātīgi :)
labu apetīti!
IP pierakstīta

Dona Margarita

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 20855
  • Oligarhe
Re: Receptes
« Atbilde #16 : Maijs 06, 2012 »

Vegjetaarais eedeklis
1-2 pacijas rikotas biezpienu
1 pac. saldetie spinaati
1-2 olas
2 pacinjas tomaati ar saviem miikstumiem ar baziliku

Samachkaa kopaa rikotu ar spinatiem vienaa masaa, piemet olas, samiica. Veido bunbas.
Njem folija trauku vai dziljo pannu. Tur ielej vienu eiprieksh ar rokama izmiiciitos tomatus ar baziliku. Liek iekshaa rikotas bunbas un peechaak paarlej ar otriem izmiiciitiem bazilikas tomatiem. Met cepeshkraasnii uz minuutem 10-15. Gatavs.
IP pierakstīta
«Масштаб вашей личности определяется величиной проблемы, которая способна вас вывести из себя.» З.Фрейд

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8088
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #17 : Jūnijs 09, 2012 »

Nieru un sēņu sautējums
Kārtējais uz vietas improvizētais kulinārais izstrādājums, skatoties, ko var atrast ledusskapī. Tā ka sanāca labi, iemetīšu te. Daudzums varētu būt pietiekams vai nu 2-3 ēdājiem vai vienam ēdājam 2-3 ēdienreizēm.

1 dikti liels vai vairāk mazi sīpoli
1 jaunlopa niere
čupiņa sēņu (man bija austersēnes, svaru nepateikšu)
dažas ķiploka daiviņas
vidējs burkāns
daži kartupeļi
garšvielas -kādi nu svaigi vai kaltēti zaļumi trāpās pa rokai (man bij Vidusjūras garšaugi)
saldais krējums
sāls

Ņem katliņu ar vāku, kurā tas arī visa atrakcija tiek veikta. Sagriež nieri gabaliņos, rūpīgi izskalo vai mazliet nomērcē un tad noliek notecināties lieko šķidrumu. Sīpolus sagriež un apcep sviestā vai eļļā zeltaini brūnus, tad piemet nieres. Austersēnes sagriež strēmelītes, bet burkānu - šķēlēs. Kad nieres apvārījušās (nieru paliek mazāk, toties daudz ūdens iztek un izveido buljonu), pieliek austersēnes, burkānus un sagrieztus ķiplokus. Nomizo kartupeļus, sagriež gabaliņos un vēl pēc brīža pieliek (tā kā es kartupeļus mizoju ļooooti lēni, es viņus pieliku, tiklīdz biju tik tālu tikusi), pievieno garšvielas un sautē, kamēr kartupeļi gatavi. Pielej šļācienu saldā krējuma, pievieno sāli pēc garšas un vēlreiz uzvāra. Labu apetīti!

P.S, Pa vidu var gadīties papildināt šķidruma daudzumu ar vārošu ūdeni, ja vāra bez vāka.
IP pierakstīta

dafne

Re: Receptes
« Atbilde #18 : Jūnijs 21, 2012 »

labprat uzzinatu kadu jaunu..noprovētu šaslikrecepti :)

apnicis jau katru gadu majonēzē marinēt..bet gardi jau ir tai majonezē

Rcepte:
ņem gaļu,sagriež gabaliņos,sagaz garšvielas(pec izveles)..tad majonēzi,var likt klat dilles,lokus un citu zaļbarību,kārtigi samaisa.Nakama diena cep(pa nakti labak ledusskapi uzglabaat)
Loti gardi ja vistas filejiņu šitā ietaisa ::)




IP pierakstīta

dafne

Re: Receptes
« Atbilde #19 : Jūnijs 21, 2012 »

Zemeņu laikam...

Kūka bez cepšanas:

3pac.cepumus "Selga"
skabena želeja vai zafte
300-400g saldais krējums
zemeņu jogurts
zemenes

Dekorēšanai:zemenes,mandeles,šokolades skaidiņas

Tortes forma ieklaj foliju.Tad sasmalcinatus cepumus.Uzlej želeju.Tad saldo krejumu(putkrejumu).Zemenes,Atkal cepumus.Jogurta kartu.Zemenes.Atkal cepumus.Putkrejumu.
Dekorē ar drumstalam,zemenēm,šok.skaidinam,mandelem

Uz kādu laiku ieliek aukstumā..hm tas gan orginalaja recepte nebija minēts :D
IP pierakstīta

kundalini007

Re: Receptes
« Atbilde #20 : Jūlijs 07, 2012 »

sahadža jogas - majonēzes recepte no Krievijas paziņas

Citāts
   Татьяна Матюшко
вчера в 13:06
Готовлю Майонез сама :-)
(без консервантов и Е-добавок)
Приготовить его просто и быстрее, чем сходить в магазин, а главное в рецепте только натуральные продукты:
-яичные желтки, 2шт.
-масло растительное (подсолнечное, оливковое, кукурузное или любое другое) 200мл
-сахар, 2ч.л.
-соль, 1ч.л.
-уксус яблочный 6%, 2ст.л.
-горчица, 1ч.л.
Все перемешивается блендером на минимальной скорости около 5 минут.
Далее импровизирую и делаю Веселые Майонезы :-) Зеленый (с добавлением васаби вместо горчицы), Желтый (с добавлением куркумы), Красный (с добавлением паприки)...
Над готовым майонезом исполняется мантра "Анна Пурна" и подается к столу :-)
Приятного аппетита!

IP pierakstīta

dafne

Re: Receptes
« Atbilde #21 : Jūlijs 21, 2012 »

Brokastu salāti

Vajag:

2kg kabači
8 sīpoļi
5 paprikas
1 bundz.ananāsi sīrupā(lielā)
1 burciņu tomātu mērci(Spilva-saldā)

Vispirms:
Uzvāra
1l ūdens
pus glāzi 9% etiķi
1 glāze cukurs
1 1\2 ēd.k.sāls
 un to tomātu mērci 1 burciņu

Tad:
liek kubiņos sagrieztus kabažus,vāra 10 min,tad sasmalcinātus sīpoļus..vara 10 minūtes,papriku-vāra 10 minūtes..un tad 1 bundzu ananāsus vāra 10 minūtes.Beigās salej visu burkās un liek ledusskapii.

Garšīgi ar sviestmaizi un ar rīsiem,pēc garšas atgādiņa ķīnas tomātu mērci(tā kas spilvai)
IP pierakstīta

sicilia

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 19868
  • blondīne
Re: Receptes
« Atbilde #22 : Augusts 07, 2012 »

ielikšu ko no savas veselīgā uztura lapas
Avokado-laša un biezpiena pastēte
 
Sastāvdaļas:

Vājpiena biezpiens  200 gr

Avokado 125gr

 A/k lasis  300gr

Dabīgais jogurts 150gr

Pagatavošana:  visas sastāvdaļas sablenderē.

Gatavs lietošanai:  brokastīs uz maizītēm, galetēm, pildīšanai lavašos, groziņos.

Uzturvērtība 100 gr:

OB = 14,1gr

Oh = 2,0 gr

T = 10 gr

Kcal = 157

(ps - es kā latvietis praktiskais atkal desoju  pēc kūpinātās laša asakas un man viena  pietika. + liku vienu paciņu biezpiena (180 g) sanāca diezgan paliela bļodiņa. Pieliku dilles garšai. Devu ciemiņiem un tie noēda dziedādami. )
IP pierakstīta
 
...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...

Magda

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 2038
  • mežone
Re: Receptes
« Atbilde #23 : Augusts 16, 2012 »

REIBINOŠĀS PANKŪKAS

+- 100 gr miltu
naža gals sāls
3 olas
200 gr piens
100 gr saldā krējuma
rīvēta citrona miziņa
2 ēdamkarotes izkausēta sviesta

Mērcei:
2 ēdamkarotes sviesta
60 gr pūdercukura( var arī parasto)
2 apelsīnu rīvētas miziņas un izspiesta sula

Liesmai:
50 gr apelsīnu liķiera (var arī citu)
100 gr konjaka vai ruma

Vispirms sagatavo mīklu no miltiem, sāls, olām(vislabāk sablenderēt),  tad maisot pievieno pienu, krējumu, citrona miziņu. Mīklai jāsanāk plāno pankūku mīklas biezumā. Atļauj mīklai kādas 15 minūtes savilkties.
Pankūkas cep kā plānās pa visu pannu no abām pusēm. Atstāj siltumā.

Mērce:
zemā, paplatā katlā (var arī dziļākā pannā) iemaisa mērces sastāvdaļas - sviestu, pūdercukuru( var arī parasto), rīvēto apelsīna miziņu un iespiež apelsīna sulu. Uz lēnas uguns uzkarsē, bet nedrīkst uzvārīt.

Pankūkas pa vienai apmērcē karstajā šķidrumā, pārloka 4 daļās. Atstāj turpat pannā, uzlej liķieri un konjaku (vai rumu). Pannu uzliek uz uguns, uzkarsē un pannu pašķiebj tā, lai alkohols iesūktos pankūkās. Pie atklātas uguns (gāzes plīts)esat uzmanīgas, lai neaizdegas.

Pasniegšana:
Pankūkas liek uz porciju šķīvjiem, pārlej ar alkohola maisījumu no pannas, aizdedzina un fiksi pasniedz, kamēr vēl ir liesma.
IP pierakstīta

sicilia

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 19868
  • blondīne
Re: Receptes
« Atbilde #24 : Augusts 16, 2012 »

Cannelloni :D (vo saskaties šovus pa TV un velk uz itāļiem)
Normāla cilvēka versija meklējama te http://www.fotoreceptes.lv/pilditi_makaroni.html

mana versija bija tāda.
ņem pačku makaronu caurules jeb cannelloni. malto gaļu garšvielas, tomātus, toma'tu mērci.

Tādas sacepu tāpat uz pannas bez taukvielām malto gaļu. Cik nu liesu tirgū atradu, Pieliku baziliku, piparus, sāli, tomātus sagrieztus un piegāzu 2 ēd. k. tomātu mērci ar kaltētajiem tomātiem. Liek dzesēties.

Taisīju bešemelas mērci - pannā izkausē sviestu (es apmēram. 1 ēd. k. pēc receptes ir krietni vairāk), pieliku 2 ed. k miltu apcepu, pielēju pienu (uz aci, mošs puslitru). Un tad maisa maisa maisa, lai nav kunkuļu un mērce sabiezē.

Tad ņem trubas, pagriež vertikāli un pilda ar gaļu. kārto cepamā traukā. Tad nosedzu ar mērci. (iesaka nosegt tā, lai makaroni peld, bet es vnk nosmērēju). Tad pārkaisa ar rīvētu sieru (pēc receptes cietais iet, es lieso 10 % :D )
cep cepenē 200 gr. 25 - 30 min. es gan praktisks cilv;eks, kamēr siers ir smuki kraukšķīgs. Makaronkas bvija izcepušās bez probas neskatoties, ka mērcē nepeldēja.
IP pierakstīta
 
...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...

tas_pats

Re: Receptes
« Atbilde #25 : Novembris 04, 2012 »

Mājas Serenādes:
Sastāvdaļas:
500 g žāvētu plūmju
500 g žāvētu aprikožu
400 g valriekstu
100 g medus
100 g cidoniju sīrupa vai citronu sulas
200 g tumšās šokolādes
Baltā šokolāde vai šokolādes skaidiņas dekorēšanai

Pagatavošana:
Sasmalcina riekstus, mazos gabaliņos sagriež plūmes un aprikozes (var likt klāt arī rozīnes).
Visu saber vienā bļodā un pievieno medu un cidoniju sīrupu. Maisa, līdz izveidojas viendabīga masa, pēc tam izveido frikadelēm līdzīgas bumbiņas.
Ūdens peldē izkausē šokolādi, bumbiņas izmērcē šokolādē un ļauj sacietēt.
http://bnn.lv/recepte-majas-serenades-90936
IP pierakstīta

Dona Margarita

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 20855
  • Oligarhe
Re: Receptes
« Atbilde #26 : Aprīlis 09, 2013 »

Oriģināli šo recepti man gribētos gatavot vienmēr ar saldētām mellenēm, bet ne vienmēr tās ir pieejamas. Tāpēc par pamatu tiek ņemts melleņu jogurts, un tam beigās pievieno vai nu saldētas mellenes, vai avenes. Garšo labi abējādi, bet ar mellenēm – vislabāk





Sastāvdaļas:
•120 g augstākā labuma kviešu miltu
•100 g auzu miltu
•100 g brūnā cukura
•šķipsniņa jūras sāls
•1 tējk. sodas
•1 tējk. cepamā pulvera
•1 banāns, saspaidīts ar dakšiņu
•210 g melleņu jogurta
•30 ml piena
•1 ola
•80 ml eļļas*
•70 g saldētu aveņu vai melleņu

Rezultāts:
•12 mafini

Pagatavošana:
1.Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām. Ideāli standarta 12 mafinu formās.
2.Lielākā bļodā sajauc abus miltus, cukuru, jūras sāli, cepamo pulveri un sodu.
3.Otrā bļodā liec banānu, pievieno olu, jogurtu, pienu, pielej eļļu un samaisi. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta. Pieliec ogas un iemaisi, lai ir visā mīklā.
4.Sadali vienādi pa visām formiņām un pannu liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 25-30 minūtes, līdz mafins ir zeltains un, pabakstot to ar pirkstu, tas ir čagani stingrs.
5.Izņem ārā, paturi pannā 10 minūtes, izņem no pannas un atdzesē uz režģa.
IP pierakstīta
«Масштаб вашей личности определяется величиной проблемы, которая способна вас вывести из себя.» З.Фрейд

Magda

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 2038
  • mežone
Re: Receptes
« Atbilde #27 : Aprīlis 16, 2013 »

   SPINĀTU LAZANJA

Pildījumam:
- spināti 500g
- neliels sīpols 1gb
- sviests 50g
- krējums 100g
- pipari, sāls pēc garšas izjūtas

Smalki sagrieztu sīpolu apcep sviestā zeltaini brūnu.
Spinātus sagriež un applaucē ar verdošu ūdeni.
Pārkaisa ar sāli, pipariem un sajauc visu kopā ar krējumu.

Bešamela mērce:
- sviests 50g
- ķiploki 2 daiviņas
- krējums 200g
- piens 100ml
- milti 3 ēd.karotes
- Parmezāna siers vai kāds cits cietais siers 150g
- sāls, muskatrieksts

Katliņā uzsilda pienu un krējumu, maisot pievieno sāli un muskatriekstu.
Pannā izkausē sviestu, viegli apcep smalki sakapātu ķiploku, pakāpeniski maisot, pievieno miltus, līdz izveidojas viendabīga masa.
Kad abi maisījumi atdzisuši, pannu atkal liek uz uguns un lēnām lej klāt piena un krējuma maisījumu. Maisa, līdz viss sajaucies.
Beigās iecilā sarīvēto sieru.

Cepamtraukā kārto lazanjas plāksnes pamīšus ar spinātu un krējuma maisījumu. Pabeidz ar lazanjas plāksni, ko pārlej ar Bešamela mērci un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Pārklāj ar foliju un liek cepties 180 grādu temperatūrā apmēram pus stundu, tad noņem foliju un cep, līdz izveidojas brūna garoziņa.



IP pierakstīta

vilks

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 9236
  • Lielā Dzīves skola
Re: Receptes
« Atbilde #28 : Maijs 03, 2013 »

Jāieliek te, lai nepazūd.

Citāts
titars apelsinu ingvera merce. Galu sagriez paplanas skelites un iemarine ingvera (marinadei var nemt pulveri, bet labak, protams, ar svaigu), sojas merces, olivellas, medus un apelsinu sulas marinade. Apelsinu sulai gan jabut svaigi spiestai. Pec garsas marinadai var vel pielikt mazliet sali un piparus. Pec kadas stundas vai divam galu nem lauka un viegli apcep no abam pusem. Liek cepamaja trauka un parlej atlikuso marinadi (pie nosacijuma, ka tas marinadas nav sataisits bezgala daudz), pielej apelsinu sulu un piemet svaigi rivetu ingveru, liek cepeskrasni un pasutina kadas minutes 20. Nem lauka, nolej lieko merci, kuru tad katlina var mazliet sabiezinat un pielikt nedaudz saldo krejumu. Pasniedz ar risiem un tvaicetiem darzeniem.
IP pierakstīta
Mums dota tikai viena dzīve, un to visu novaidēt nav prāta darbs. Tas smadzenēs attīsta daļu, kas rūpējas, lai mums vaimanāšana padotos labāk. (c)

Dona Margarita

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 20855
  • Oligarhe
Re: Receptes
« Atbilde #29 : Jūlijs 16, 2013 »

  Eseres recepte:
  1 vidēja izmēra kabacis
    2 sīpoli
    4 daiviņas ķiploka
    300 gr bezpiedevu jogurta
    sauja mandeļu un pekanriekstu
    kušķītis salvijas
    200 gr Parmezāna siera
    2 olas
    sāls, pipari pēc garšas

Ķeramies pie lietas:

Kabaci pārgiež uz pusēm un izņem sēklas.

Sasmalcina sīpolus, ķiplokus, salviju, mandeles un pekanriekstus (Latvijā vairāk ierasts lietot valriekstus - tad nu droši var lietot arī tos).

Uz pannas apcep sīpolus un ķiplokus. Tad uz pannas pievieno salviju un vēlāk arī riekstus.

Sarīvē Parmezānu.

Bļodā liekam: olas, bezpiedevu jogurtu un sieru. Sakuļam! Normāls latvietis, protams, jokaino jogurtu aizstās ar normālu krējumu! Tā arī droši var darīt - vienkārši ārzemēs par tādu krējumu neko nezina...

Masai pievienojam sacepto masu (sīpoli, ķiploki, salvija, rieksti). Samaisam!

Masu pildam kabaču pusītēs.

Smalks «punkts uz i»: pārkaisām ar atlikušo sieru un sāli, pipariem!

Liekam cepeškrāsnī un cepam kamēr gatavs!
IP pierakstīta
«Масштаб вашей личности определяется величиной проблемы, которая способна вас вывести из себя.» З.Фрейд