Migla

Lūdzu pieslēdzies vai reģistrējieties.

Lietotājvārds, parole, sesijas ilgums
Paplašinātā meklēšana  

Jaunumi:

Autors Tēma: Receptes  (Lasīts 9065 reizes)

0 Iemītnieki un 1 Nereģistrētais lasa šo tēmu.

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8096
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Receptes
« : Marts 14, 2012 »

Cik atceros, šāda tēma izrādījās visnotaļ dzīvīga astes forumā. Sica izteicās, ka viņai pieglabātas tur rakstītās - būtu jauki, ja taptu pievienots fails ar viņām vai vienkārši taptu pārkopēts.
IP pierakstīta

succubus

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 8096
  • Velnišķīgi lieliska sieviete
Re: Receptes
« Atbilde #1 : Marts 14, 2012 »

Padalīšos ar kādu savu nesenu nedarbu:
Paprikots lasis
Ņem laša [vai foreles] gabaliņus un nokaisa ar saldo papriku, kam mazākos daudzumos pievienota asā paprika un malti smaržīgie pipari (var pievienot arī sāli)
Liek uz sakarsētas sausas pannas, mirkli apcepina no abām pusēm
Apslaka ar kaut ko skābu (citrona sulu un/vai paskābu vīnu) un pannā ielej ap 1cm ūdens [variācija - uzlej apelsīnu sulu apmēram centimetra biezumā], uzliek vāku un sautē uz mazas uguns, līdz izcepies
Novāra lieko šķidrumu un patērē ar izvēlētām piedevām.
IP pierakstīta

Ctulhu

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 42138
  • Ateists
Re: Receptes
« Atbilde #2 : Marts 14, 2012 »

Vina recepte arii no manis:

Laboratorijas cepumi ( vakara eediens laboratrijaa, kad eest gribas, bet nekaa cita nav)

Njem parastos ``selgas`` vai citus tamliidziigus cepumus, tiiru pinceti un trauku zaaveejamo ``heat gun`` - pistoles veidiigo rokas sildiitaaju. Sildiitaaju iestiprina statiivaa, uzliek uz max jaudu un iesleedz. Karstaa gaisa pluusmaa ar pinceti ievieto cepumu.  Tura, liidz tas saak smarzjot un paliek bruunc. Veelams apgroziit no abaam puseem. Tad aatri, bet uzmaniigi eed (uzmaniigi, jo karsts).
IP pierakstīta

a_masiks

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 14581
  • nakriškānis
Re: Receptes
« Atbilde #3 : Marts 14, 2012 »

Citāts
Vina recepte arii no manis:

no saakuma sapratu, ka runa buus par ljoti interesantu recepti dabiigi raudzeetai sulai.... no paarsteiguma ash noseecos!
a peec tam sanaca "obloms vulgaaris'...  :'(
IP pierakstīta
I'm fine, blya!
Ja ticīgs es būtu

Ctulhu

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 42138
  • Ateists
Re: Receptes
« Atbilde #4 : Marts 14, 2012 »

Jaa, raudzeetas sulas man arii reizeem ir sanakusjas, bet - spontaani... Taas gan izmetu...
IP pierakstīta

Aste

Re: Receptes
« Atbilde #5 : Marts 14, 2012 »

succubus nu manam forumam ir citāds db formāts. Kad 110mb.com salabos serveri varēsi kopēt uz vella paraušanu
IP pierakstīta

Amelija

Re: Receptes
« Atbilde #6 : Marts 15, 2012 »

Amēlijas mazkaloriju dārzeņu mix

ņem saldēto lečo (svaigā versijā būs sīpoli, paprika un tomāti), met uz pannas, pielej bik ūdens (pirms tam protams zem tās pannas jāieslēdz uguns, vai jā tā ir elektriskā plīts, jāieslēdz to), piekrauj vismaz 2 reiz vairāk sagriezto puķkāpostu, ja vajag pielej vēl bik ūdens, pieber sāli un garšvielas kādas gribas (es liku universālo, vegetas tipa) un pasautē kādu laiku, kad sāks smaržot pēc gataviem puķkāpostiem iet uz virtuvi bakstīt to ar dakšu vai nav jau mīksts.. pasautē vēl līdz ir tāds kāds vajag. liek to šķīvī, pieliek klāt svaigu sagrieztu tomātu, ja garšo arī pāris ēdamkarotes konservētas kukurūzas.
IP pierakstīta

sicilia

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 19868
  • blondīne
Re: Receptes
« Atbilde #7 : Marts 16, 2012 »

kvī karoče man saka, ka te ir teksta limits. a saites adresi es te nevaru ielikt, jo  ne visiem VBistiem ir parole  + nav saskaņots ar lapas īpašnieci.
a kopēt pa kriksītim... es jūs protams mīlu, bet laikam es neesmu tik traka  :-[
IP pierakstīta
 
...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...

sicilia

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 19868
  • blondīne
Re: Receptes
« Atbilde #8 : Marts 16, 2012 »

ai labi
te lasāmas receptes, ko iesaka VBistu draudzīgā saime, bet vienmēr, kad trūkst idejas konfidencionālām vakariņām, var ielūkoties Normālā cilvēka recepšu krātuvē  www.fotoreceptes.lv   Bonga kvalitāti garantē :D

SR

Upeņu ievārījums.

ja grib ievārījumu ne tik biezu kā parasti var darīt tā. 8 gl. upenes+ 2 gl. ūdens. vāra astoņas minūtes, ceļ nost no uguns un iemaisa 10 gl. cukura, vairāk nevāra, karstu burkās iekšā!
strapt ogām veidojās garda želeja.

BICHA
Tunča salāti
1 bundžiņa laikam sautēta tunča eļļā
2 paciņas salātu maisījuma ar rukolu
Nedaudz rīvēta cietā siera
Citrona sula
Visu šito sajauc vai šajā secībā pa kārtām liek uz liela šķīvja (mums sanāca no šī daudzuma 2x izmantoto šķīvi apkraut). Mērce veidojas no konservu eļļas un citrona sulas.

Sāļais rupjmaizes kārtojums
Eļļā apcepta rupjmaize
Krievijas siers
Ķiploki vai “Asumiņš”
Majonēze
Liek traukā kārtās: rupjmaize, siers, majonēze ar ķiploku piedevu.

Regīnas maizītes jeb bičmaizītes, kā te viņas mēdz dēvēt:

Sastāvs mīklai:
250g margarīna,
3 glāzes miltu,
3/4 glāzes piena
3 tējk. cukura
1/2-1 paciņa rauga
sāls
Pildījumam:
Zapte, ideālā gadījumā aliču, bet pēc maniem novērojumiem vēl der upeņu, kā arī Pūres aveņu un zemeņu (ja gribas dažādību vai arī nav aliču zaptes). Varbūt der vēl kāda paskābāka un koncentrēta zapte.
+Sakulta ola “nolakošanai”
Pagatavošana:
Pienā izšķīdina raugu, cukuru un sāli.
Margarīnu sarīvē uz rupjas rīves, sajauc ar miltiem un sabrucina/samīca kopā, līdz sanāk vienmērīga birstoša masa.
Pielej sagatavoto pienu un samīca viendabīgā stingrā masā, kas vairs īpaši nelīp pie rokām (ja viss ir kārtīgi samīcīts, bet vēl stipri ķīp pie rokām, var iemīcīt vēl pa drusciņai miltu, līdz neķīp).
Noliek vismaz uz stundu ledusskapī (ne saldētavā) vai vēsā vietā.
Mīklu pa izrullē (nav jārullē visu daudzumu vienā piegājienā, es parasti vienu porciju dalu 2-3 daļās), sagriež apmēram 7×7 gabaliņos, vidū ieliek zapti, malas saspiež vidū kopā pa virsu zaptei.
Nosmērē ar olu un cep apmēram 175-200C, līdz kļūst zeltaini brūni.

aliču zapte (tā pati, ko parasti lieku bičmaizītēs)
mūsu mājās pēc šīs metodes taisa visas zaptes, varbūt vienīgi cukura/ogu proporcija variē. galvenais šīs metodes pluss ir tas, ka zapte saglabā izteiktāku izmantoto augļu garšu un skaistu krāsu. īpaši būtiski tas ir ķiršu zaptei, kura parasti maina krāsu no tumši sarkanas uz brūnganu. aizņem gan pa kādai stundiņai kādās 2 dienās, bet ir to vērts
salasa gatavas aličas, izņem kauliņus, pārgriežot ogu uz pusēm.
nosver atkauliņotās ogas, ieber grāpī un pievieno tikpat cukura, nedaudz ūdens, lai sākumā nepiedeg.
maisot karsē, bet neļauj vārīties – tiklīdz taisās, griež nost.
noņem no uguns un ļauj atdzist, ik pa brīdim apmaisot, lai dziest ātrāk. (jo ātrāk atdziest, jo mazāk nomainās krāsa)
atkārto tik ilgi, kamēr zaptei ir vajadzīgā konsistence (apmēram trīs reizes, parasti vakars-rīts-vakars)
visbeidzot uzvāra un lej burciņās.
pagājušogad viena partija (~5l) mazliet piedega un tagad tai ir piedevās vēl arī viegls karameļu aromāts. man iepatikās, bet tas nenozīmē, ka tīšām vajag piededzināt – to grūti dozēt ;)

“Omlete” ar dārzeņiem jeb dārzeņu sacepums ar sieru:

sālsūdenī apvārīti puķkāposti un/vai sālsūdenī apvārīti brokoļi, un/vai apcepti kabači – tiek salikti cepeškrāsnij piemērotā traukā un aplieti ar rīvēta siera, olu un saldā krējuma maisījumu, kam pievieno arī garšvielas pēc paša izvēles. es liku tikai sāli un laikam arī piparus. apmaisa un cepeškrāsnī iekšā. cep, kamēr liekas, ka varēu būt gatavs
nosaukums atkarīgs no tā, cik daudz siera maisījuma lej virsū un kādas tajā proporcijas.

KEFĪRA TORTE
pamatnei (parastais biskvīts):
3 olas
3 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes ar lielu kaudzi miltu
kefīra masai:
1,5 L kefīra ar kaut kādiem ogām (es izmantoju melleņu kefīru)
0,5 L saldā krējuma
3 ēdamkarotes cukura
40g želantīna
pagatavošana:
saputo olas ar cukuru, pēc tam masā iemaisa miltus. ielej formā (man bij 28 cm) uz 200 C cepeškrāsnī iekšā tik ilgi, kamēr iekšā izcepies. noliek atdzesēties.
uzbriedina želantīnu. saputo krējumu ar cukuru, pielej kefīru, samaisa. pievieno želantīnu un noliek vēsumā dzesēties uz vismaz stundu.
kad mēreni sarecējusi, rotā ar augļiem pēc vēlēšanās

Maltās gaļas mērce
bičas gaumē:
Vajag: sviestu, malto gaļu, ūdeni, sāli, piparus, lauru lapas, saldo krējumu, miltus
nelielā daudzumā sviesta (ja vien gaļa nav ļoti trekna) apcep malto gaļu
pielej ūdeni tā, lai apņem, pievieno sāli pāris piparus un vienu vai divas lauru lapas
sautē to visu zem vāka, līdz gaļa izvārījusies, tad pieliek krējumu un, ja gribas biezāku mērci, drusku miltus.
pēc vajadzības piekalibrē sāli un ūdeni un ļauj uzvārīties.
vēl var mērces pamatam izmantot kausēto sieru, nevis krējumu, tad miltus nevajag, bet šo versiju maltās gaļas mērcē vēl neesmu izmantojusi

Eksperimentālais sautējums “tas tūlīt sabojāsies!”

Dažas dienas atpakaļ pirkta kūpināta gaļa tiek sagriezta kubciņos un kopā ar sīpoliem apcepta.
Pielej drusku ūdens un piegriež klāt dažus tomātus, kam izgriezti sīki bojājumi.
Pasautē un piemet šķēlēs sagrieztus dažus aizdomīgā kārtā nesabojājušos šampinjonus.
Bagātīgi apbārsta ar ķiplokpipariem, kārtīgi izsautē un novāra lieko ūdeni.
Visu sajauc ar vārītiem makaroniem un ēdot brīnās, ka neticami labi garšo.

Sastāvdaļas drīkst variēt un var arī nebūt uz “tūlīt sabojāsies” sliekšņa
« Pēdējā izmaiņa: Marts 16, 2012 sicilia »
IP pierakstīta
 
...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...

sicilia

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 19868
  • blondīne
Re: Receptes
« Atbilde #9 : Marts 16, 2012 »

SOLVEIGA
Siera zupa ar garnelēm un sēnēm
Sastāvdaļas:
• rīsi,
• burkāni,
• sēnes (gailenes, baravikas, austersēnes vai šampinjoni),
• garneles,
• kausētais siers (vislabāk „Svaigais”, viegli izšķīst)
• sīpols,
• baziliks,
• eļļa,
• sāls
Pagatavošana:
Vāra rīsus sālsūdenī, kam pievienots baziliks. Eļļā apcep sarīvētu burkānu un sagrieztu sīpolu, pievieno zupai. Sagriež sēnes (var arī cept kopā ar burkānu un sīpolu) un pievieno kopā ar garnelēm. Pavāra aptuveni 5 minūtes, tad izšķīdina sieru, sagaida 1. burbuli. Manuprāt, garšīgāka auksta.

Gulaša zupa
Sastāvdaļas:
• liellopa vai cūkas gaļa
• putraimi vai grūbas
• burkāns
• saldais sarkanais pipars
• kartupeļi (var nebūt)
• sīpols
• sarkanie asie pipari
• ķimenes
• eļļa
• sāls
Pagatavošana:
Vāra putraimus vai grūbas sālsūdenī, kam pievienoti sarkanie asie pipari un ķimenes. Eļļā apcep sagrieztus burkānu, saldo sarkano piparu un sīpolu, pievieno zupai kopā ar paprāvos gabaliņos sagrieztu gaļu. Pavāra aptuveni 10 minūtes, tad pievieno kartupeļus un vāra aptuveni 15 – 20 minūtes (ja neliek kartupeļus, uz gāzes jāvāra aptuveni 25 – 30 minūtes).

Krāsainais sautējums
Sastāvdaļas:
• pupiņas (var konservētas)
• burkāni
• saldie pipari (vienalga, kādā krāsā, vienkārši zaļi tik labi neizskatīsies)
• kukurūza
• pāris daiviņas ķiploka
• saldā tomātu mērce
• karijs
• eļļa
• sāls
Pagatavošana:
Nelielā ūdens daudzumā sautē burkānus ar sāli, eļļu un smalki sagrieztu ķiploku. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus saldos piparus, pasautē vēl aptuveni 5 minūtes. Pievieno kukurūzu, pasautē vēl aptuveni 5 minūtes. Pieliek konservētās pupiņas un kariju, kā arī saldo tomātu mērci, sagaida 1. burbuli. Ja pupiņas nav konservētās, tad iesāk ar tām, un pirms burkānu pievienošanas tās jādabū gandrīz mīkstas.

Augļu kokteilis jūlija vakaram
Sastāvdaļas:
• zemenes
• persiki vai nektarīni
• banāni
• citronu sula
• medus
• var pievienot kādu no vermutiem
Pagatavošana:
Augļus sagriež nelielos gabaliņos un saliek hermētiski noslēdzamā traukā (var kārtās, var samaisīt). Sajauc citronu sulu ar medu, pagaida, kamēr medus izšķīst, uzlej. Ja pievieno vermutu, pielej to. Trauku aiztaisa un liek ledusskapī. Aukstumā tur 4 – 6 stundas, ik pēc stundas apgriežot otrādi.

Viltotā bruņurupuča zupa

Rakstīšu tikai sastāvu, katlā kravāšanas secību, domājams, katrs pats var iztēloties :D
Kūpināts kalmārs
Kartupeļi
Burkāni
Marinēts gurķis
Eļļā apcepti sīpoli
Sāls, pipari, kāda dillīte vai cits zaļumiņš

Kokosriekstu, rabarberu un upeņu ievārījums
Man bija šādas proporcijas: puse kokosrieksta, 3 rabarberi un 3 saujas smilšu, oj nē, upeņu.
Šo kvantumu daudzkāršojot, katrs var iegūt nepieciešamo gatavās substances masu.
Vispār šai štellei, kā izrādās, derīgas vien kokosriekstu skaidiņas, jo es nevaru iedomāties, kā lai mājas apstākļos šo sadragā tik smalki, ka vārot top mīksts.
Tātad: ieber katlā skaidiņas, pielej pāris ēdamkarotes ūdens, pieber pusglāzi cukura, pieber kanēli un kardamonu (no sirds un rajona). Domāju, ka to vietā var likt arī vaniļu.
Pavāra kādas 15 – 20 min., tad pieber sīki sagrieztus rabarberus, vāra, līdz rabarberi izšķīst. Līdzīgu manipulāciju, vien bez sagriešanas, izveic ar upenēm. Pēc upeņu izšķīšanas pavāra vēl kādas 10 – 15 min.
Par stāvēšanas ilgumu nezinu, tikko ietaisīju un aizvākoju 1 burķeli. Ja būs reklamācijas, raportēšu.

Sautēti dārzeņi siera mērcē
Brokolis
Puķkāposts
Saldais pipars
Tomāts
Daiviņa ķiploku
Sāls
Pētersīļi
Olīveļļa
Kārbiņa kausētā siera
Dārzeņus ar garšvielām un olīveļļu izsautē brīvi variētā ūdens daudzumā.
NB! Tomātus pievieno, kad pārējie jau mīksti.
Izkausē un uzvāra sieru kopā ar dārzeņu masu.
Ātri, vienkārši, garšīgi… un laikam pat veselīgi

Maltās gaļas mērce
Solveigas gaumē:
Vajag: malto gaļu, sāli, sīpolus, saldo tomātu mērci, miltus, ūdeni, saldo krējumu.
Apcep malto gaļu, tad pannas viducī ietaisa caurumu, tajā ieliek sagrieztus sīpolus, cep līdz zeltainumam. Pēc tam druscīt pacepina tomātu mērci, iejaucot to sīpolos. Pēc tam to pašu izdara ar miltiem.
Saldo krējumu atšķaida ar ūdeni (aptuveni pusi uz pusi), pieliek sāli, uzvāra.
Tad pielej cepjamgaļai u.c., izmaisa un visu kopā zem vāka pakarsē kādas 5 min.
Var arī bez miltiem, bet man kaut kā liekas, ka milti neitralizē tomātu mērces iedarbību uz saldo krējumu.
Vai arī tad mērces vietā ar sīpoliem var grauzdēt cukuru.

SICILIA

Vistas kotlete.
nepieciešama vistas fileja, sviests (es ņēmu arī sieru) olas ujn rīvmaize.
Vistas fileju sagriež kā priekš karbonādem. pamatīgi izklopē liek uz šķēlītes sviestu un siera lomtjiku (aizmirsu kā latviski), satin ruletīti, apmērcē olā, apviļā rīvmaizē un cep karstā eļļā. šausmīgi gardi sanāca :D (ēdiens gan sildīts negaršo vairs labi ) :D

PELMEŅU SACEPUMS

vajag paciņu pelmeņu (vispār cik vajag), sīpoli, garšvielas, krējums, milti un siers
Sākumā uztaisa baltos neveselīgo mērci. Es parasti apcepu sīpolus, pielieku sāli un tad pieberu karotīti miltu, apcepu un pielej ūdeni un pieliek krējumu. Kad mērce gandrīz gatava piemetu sakapātas svaigas (vai saldētas) dilles. burtiski aizrāva tikai.
Liek ar taukvielām ieziestā cepamajā traukā NEVĀRĪTUS pelmeņus. pārlej ar karsto mērci. bāž cepeškrāsnī un cepj nu.. es cepu 20 – 25 min 300 grādu karstumā. tad izvelk un visam pārkaisa sarīvētu sieru. liku atpakaļ un cepu kamēr siers izkusa un izveidoja fantastisku kārtiņu. krāmē uz šķīvja un p[pārkaisa ar garšvielām. klāt der kāds marinēts vai mazsālīts gurķītis. (krējumu vairs nevajaga, jo tas jau tāpat trekni un neveselīgi)
PS – visām receptēm garšvielas liekamas pēc savas gaumes, jo Sica garšvielas neatzīst un lieto tikai sāli, piparu un zaļumus

Žāvētu zivju zupa

4 burkāni
4 kartupeļi,.
1 vai 2 sīpoli
500 g zāvētas zivis (da kā Gars vada)
zaļumi 9pētersīļi,. dilles)
garšvielas.
Dārzeņus samizo un sagriež kā jums zupai pieņemts, burkānus + sīpolus apcep. 9orģinālreceptē, bija, ka arī kartupeļus, bet es tā nedarīju.)> es kartupeļus aizvārīju, piebēru burkānus + sīpolus. Zivi sagriež gabaliņos, nedaudz apcep un pieliek zupai> Sabēru lauru lapus,. smaržīgos p[iparus un beigās dilles (var pētersīļus ar). ēd ar krējumu.
garšīgi sanāk. tikai… iesākumā iesaku neaizrauties ar sāls b;ēršanu, jo man sanāca biku par sāļu. neizrēķināju, ka zivij jau ir sāls.
PēSē – sastāvdaļu daudzums variējams pēc tā kā jūs vada Gars un garšo…

Ziemassvētku marmelāde

Nepieciešamās sastāvdaļas:
0,5 kg cukura, 0,5 kg ievārījuma cukura, 1 kg apelsīnu, 1 glāze ūdens
Pagatavošanas gaita:
1. Katlā uzkarsē ūdeni, pieber klāt abus cukurus un sagatavo cukura sīrupu.
2. Apelsīnus ar visām mizām sagriež nelielos gabaliņos un liek sakarsētajā cukura sīrupā. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 1,5 stundas. Marmelāde ir gatava, kad tā maina krāsu no sulīgi dzeltenas uz piesātināti oranžu.
3. Visu pilda burciņās un noformē kā dāvaniņu.
PS – Apelsīni jāsagriežzzzz ĻOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTIIIIIIIIIII sīki.
PPS – es cukuru liku mazāk un tā kā apelsīni bija pa lielu sagriezti pēc laika tos sablenderēju (lai tomeŗ paliek miziņas nedaudz) un vārīju tālāk. Laikam pa maz, jo man nesanāca kā marmelāde, bet ievaŗījums

 Vista kartupeļos jeb pildītas kartupeļu pankūkas

Nepieciešams:
2 vistas filejas
6 vidēja lieluma kartupeļi
ola
2 ēdamkarotes miltu
100 g rīvēta siera
zaļumi
sāls
pipari
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Gaļu sagriež salmiņos un apcep piecas minūtes (sāla, piparo). Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, nospiež šķidrumu, pieliek olu, miltus, sāli un sajauc.
Sieru sarīvē un pieliek sasmalcinātus zaļumus.
Uz sakarsētas pannas uzlej nedaudz eļļas un liek kartupeļus plānā kārtiņā pa visu pannu, apcep no vienas puses, apgriež. Uz pankūkas vienas malas uzliek vistu un uzkaisa sieru, pankūku uz pannas saloka uz pusēm, pārlokot pāri sieram un vistai, apcep no abām pusēm, lai siers izkūst.
PS – es ieteiktu necept kartupeļu pankūku pamatam pa visu pannu, bet taisīt vidēji lielu, jo pannas lieluma grūti apgriezt gan cepot pamatu, gan cepot jau pildīto pelmeni
kāda starpība apēst vienu (ar milzu mokām) vai mazākus
PPS – viena sieviete netā rakstīja, ka cepot vispār tā, ka ņem karoti kartupeļu masas, izlīdina, liek virsū to pid;ijumu, pārklāj atkal ar plānu kārtu kartupeļu un cep tādus plācenīšus

Miltu Buberts (Latvijas laika recepte)
1/2 litra piena
4 ēd.k miltu
4 ēd.k cukurs
4 olas
2 tējakrotes vanilīncukura
Olu dzletenumus sajauc ar cukuru, miltiem, vanilīncukuru un nedaudz pienu. Pārējo pienu uzvāra, pievieno olu un mi;ltu maisījumu un maisot karsē līdz ,masa sabiezē. neuzvāra!!!!!!
Kad kŗemveida masa nedaudz atdzimusi, tajā uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotu olbaltumu.
Bubertu pasniedz atdzesētu ar dzērveņu mērci (īsāk sķidru ķīseli )

 

Burkān- zirnīšu sautējums


Viss process kā gars vada.

Ņem burkānus. sagriež samlki kā  zupai. Liek katlā, uzlej bišķi ūdeni. Piemet sāli pēc vajadzības. Sautē visu, kamēr burkāni gandrīz gatavi. Tad piegāž bundžu zaļo zirnīšu. (vasaras sezonā var pielikt vnk zaļos zirnīšus no dārza).Bišķi pasautē. (nu pagaršo kā ir).

Tātad tievētājiem šis pasākums te arī beidzas. Krāmē uz šķīvja un mēģina ēst :D (nu labi, tāpat jau garšīgi :D )

Tiem, kas netievē, var pielikt garšai bišķi sviestu vai  krējumu. Tie, kam masa atļauj, pieliek ir sviestu, i krējumu, i vēl kādu karoti miltu, kas sajaukti ar ūdeni. Visu pasuatē un sanāk sautējums kā pie omēm :D

Laša plācenīši

Vajag:
Laša asaku tb žavēto laša ribu (nopērkams maximās vai super ņetto)
Vārīti kartupeļi,
sīpoli
viena ola, krējums garšvielas.

Sākas ķēpa. Laša asaku uzmanīgi noskrubinam,. Pedantiski un kārtīgi. No vienas asakas sanāk daudz laša. Tad uz aci pierīvē kartupeļus. (vo nezinu 3 vai 4 vai piecus). Piejauc lasi, pieliek smalki sagrieztu sīpoļu,  garšvielas, 2 karotes krējuma (var nelikt), kādu karoti miltu. Samīca. veido plācenīšus un cep eļļā. Klāt var  svaigos dārzeņus.


Vistas kotletes Maigums vai Brīnums (es aizmirsu nnosaukumu. DOna zina)
Vistu fileja
ola
Majonēze
Milti

Ņem vistu filejas (a cik vajag un cik grib kotletes. Man divām dienām vajag 2 filejas uz lielu tusu vajag 3 - 5 filejas). Un tad seko ķēpa - ar asu nazi smalki smalki sagriežam. Utoties sanāk pamatīgi. Pieber garšvielas , pieliek olu, pāris karotes miltus vai kartupeļu cieti un piespiež drusciņ majonēzi (pēc receptes paciņa  :o, bet es spiežu un pamaisu. masai jābūt diezgan šķidrai, bet paciņa ir krietni krietni pa daudz. Traks vai kaloriju bumba). Ja gribas asākas var pielikt kādu karotīti sinepju. Ar karoti liek uz pannas un cep eļļā  gatavas.
Klāt  - svaigi dārzeņi.
(šitā ir hītu recepte pašlaik. Visi  taisa :D gandrīz ideālajās vakariņās - katrs otrais :D:D:D:D)
« Pēdējā izmaiņa: Marts 16, 2012 sicilia »
IP pierakstīta
 
...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...

sicilia

  • Atslēdzies Atslēdzies
  • Ieraksti: 19868
  • blondīne
Re: Receptes
« Atbilde #10 : Marts 16, 2012 »

MAGDALĒNA
Baklažānu sautējums
1 baklažāns
3 tomāti
Olīveļļa
Siers
Sāls
Pannā(vislabāk VOK) ielej oliveļļu, pievieno baklažānus, tomātus, pievieno sāli un cep, līdz tomāti un baklažāni izsautējas. Beigās sautējumu pārkaisa ar sieru.

PLOVS.
Nepieciešams:
1) čuguna katls,
2)1 kg liellopu vai citas gaļas, sagrieztas 3*3 cm kubiņos
3)1 kg rīsu, ne tvaicētie, vislabāk gargraudu
4)1 kg sīpolu, sagriezti plānās šķēlītēs
5)1 kg burkānu, sagriezti salmiņos
6)1 l ūdens, būs jāuzvāra,
7) 200-300 g eļļas,
8)sāls pēc garšas,
9)15 pipari, 5 lauru lapas 5 daiviņas ķiploku.

Darbības(1.-6. pie lielas temperatūras, bez vāka)
1.Izkarsē katlu, ielej eļļu, uzkarsē.
2. Ieliek gaļu, cep, līdz iztvaiko liekais , ūdens, pamaisa.
3. Šajā laikā 4-5 reizes noskalo rīsus, iemērc ūdenī.
4. Piemet gaļai sāli.
5. Pievieno sīpolus, cep līdz mīksti, pamaisa.
6. Pievieno burkānus, cep līdz mīksti, pamaisa.
7. Pielej litru verdoša ūdens, samaisa.
8. 10 minūtes sautē, samaisa.
9. Ieber rīsus, izlīdzina (jābūt 1 cm šķidruma virsū), pieliek(uzliek) piparus, lauru lapas,
ķiplokus. Nemaisīt!!! Uzliek vāku.
10. Kad ūdens ir 1 cm zem rīsu līmeņa, pārslēdz uz vismazāko uguni, uz rīsiem uzliek apvērstu
katla diametra lēzenu šķīvi, ciesi uzliek vāku, sautē 25-30 min. Vāku necilāt!!!
11. Izslēdz uguni. Noņem vāku. Visu samaisa. Gatavs.

 

DONA
Ķirbju tiramisu
Tiramizu ar kirbi.
(Recepte nemta no chefkoch.de)
500 gr maskarpone siera
200 gr kirbja(jau nomizota,sagriezta gabalinos)
100gr pudercukura (var nemt ari medu)
1pacina vanilas cukura
2pacinas cepumu( damu pirkstini)
125 ml piena
Rums un kanelis pec garsas
Kakao pulveris.
Kirbja gabalinus izsaute,izberz caur sietinu un atdzese.Maskarpone sieru,pudercukuru(vai medu) un vanilas cukuru samaisa,iemaisa saja masa kirbja masu un pieber kaneli pec garsas.Cepumus iemerc piena-ruma maisijuma un liek vienu kartu cepumu,otru kartu kremu…utt…pedejai kartai jabut kremam.Uz krema uzber kakao un kaneli un tad lauj kadas 2-3 stundas ievilkties.

Ķirbju maize

380 ml ķirbju biezeņa (izvāra ķirbi, līdz mīksts, un saspaida vai sablenderē)
380 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
2 tējk. kanēļa
1/2 tējk. muskatrieksta
125 g valriekstu
3 olas
125 ml augu eļļas
100 – 200g pūdercukura (atkarībā, cik saldu maizi grib)
Sajauc miltus ar cepamo pulveri un garšvielām. Citā bļodā sajauc ķirbju biezeni ar saputotām olām, eļļu, valriekstiem un cukuru, lej pie miltiem, samaisa viendabīgu mīklu. Liek ieeļļotā, ar miltiem izkaisītā (vai ar cepampapīru izklātā) veidnē, cep 55 – 60 minūtes 180 C karstā cepeškrāsnī, kamēr maize atdalās no veidnes malām un vidū iedurot kociņu, tas ir sauss.

Vistu maagas putukreejuma meercee

viena paka ar vistu maagaam
kaada puspaka saldais kreejums
1 burkaans
kjiplokdaiva
saals, pipari

Maagas sagriezh siikaakos gabalinjos, apcep taa kaartiigi, var pat drusku apvaariit, un tad apcept, tad uzriivee kjiploku, uzlej saldo krejumu, pieriivee burkaanu un sautee minuutes 20. Eed ar aariitu kartoshku.

AMĒLIJA

Persiku kūka
5 dl milti
5 dl cukurs
2 tējk. vanīļas cukuru
2 tējk. cepama pulvera
4-5 olas
300 g margarina
1 bundža konzervēto persiku ( var arī ananasu)
izkausē margarinu (es to daru mikroviļņu krāsnī).
sajauc miltus, cukuru, vaniļas cukuru un cepamu pulvēri. pievieno izkausētu margarinu un samaisa (ērtāk ar dakšu). pievieno olas un samaisa. pievieno sulu no konservētiem persikiem (apm. 2 dl, iepriekš bišku jāuzsilda) – mikla sanāk pašķidra. pieliek klāt sīkāk sagrieztus konzervētus persikus. lej ieieļļota ar miltiem izkaisītā veidnē, cep 35-45 min pie 175 grādiem, pārbauda ar kociņu

Vistu salāti
jāpaņem apmērām līdzīgās proporcijās:
rubeņu vai cita karsti kupināta vista
marinēti gurķīši
svaigi tomāti
paprika
kons. kukuruza un/vai zirnīši
sagriež kubiciņos un sajauc ar Provansas majonēzi.

Vista ar ananāsiem

(4 personām)
1 vista (vai 4 vistas kājas vai krutiņas)
gabaliņš purava (vai 4-5 zaļie lociņi vai 1 sīpols)
1 liela vai 2 mazas kārbiņas konservēto ananāsu
2 ēd.k. medus
1/2 tējk. kardamona
1-2 kanēļa miziņas (vai kāda 1/2 tējk. malta kanēļa)
100g ananāsu sulas (no kārbiņas)
100g ūdens,
sāls, melnie pipari (es lietoju arī garšvielu maisījumu vistas ēdieniem)
Pannā no visām pusēm apbrūnina vistas gabalus.
Cepamā traukā liek ananāsu riņķīšus un purava šķēlītes (vai sagrieztos locīņus vai sīpolus). Virsu liek vistas gabalus.
Pannā, kurā vista tika apcepta, uzkarsē medu, maltu kardamonu,kanēli, ananāsu sulu un ūdeni.
Ar šo buljonu pārlej vistu, apkaisa ar sāli un pipariem.
Cep cepeškrāsnī 225 grādos apmērām 30 minūtes.

TRILOBĪTE
Trilomaizes:
Kiļka (var būt visāda, bet silti iesaku pirkt izķidātu eļļā pa 3,20 Ls/kg -lēti un ātri),
olas,
majonēze,
sīpoli,
maize,
sviests vai margarīns,
loki-var būt un var nebūt,
šņabis pēc vēlēšanās.
Samīca vārītas olas, sajauc ar majonēzi, lai nebirst, tam var pievienot sīki sasmalcinātus lociņus (un var arī nepievienot). Uzsmērē uz maizes kaut ko mīkstu, lielākajā daļā gadījumu -margarīnu, tad liek tās olas ar majonēzi un varbūt lokiem, tāda biezuma kārtiņā, kā nu kurš var atļauties. Pārsedz ar kiļku 1-n kārtiņās, atkarībā no rocības un pieticības, pa virsu pārkaisa sasmalcinātus sīpolus. Tas arī viss.
« Pēdējā izmaiņa: Marts 16, 2012 sicilia »
IP pierakstīta
 
...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...

Amelija

Re: Receptes
« Atbilde #11 : Marts 19, 2012 »

    Pankūkas (4-5 cilvēkiem)

    Sastavdaļas:
    • milti - 700 ml
    • vaniļas cukurs - 1 t.k.
    • cukurs - 1 t.k.
    • sāls - 1 t.k.
    • olas - 4-5 gab.
    • piens (sasildīts) - 500 ml
    • siltais ūdens - 400 ml
    • eļļa - 2 ē.k.
    • eļļa cepšanai - tikai pirmajai pankūkai

    Pagatavošana:
    1. Sajauc miltus ar pienu un ūdeni.
    2. Iejauc olas.
    3. Pievieno sāli, cukuru, eļļu, sajauc.
    4. Uzkarse pannu, uzlej mazliet eļļu (pietiek ar 1-2 tējkarotēm atkarībā no pannas izmēra)
    5. Cep plānas pankūkas, sākot ar otru eļļa uz pannas vairs nav jālej.[/list]
    « Pēdējā izmaiņa: Marts 19, 2012 Amelija »
    IP pierakstīta

    Bāmodere

    • Atslēdzies Atslēdzies
    • Ieraksti: 6199
    • Uz augšu! :)
    Re: Receptes
    « Atbilde #12 : Marts 21, 2012 »

    ITĀĻU  SPAGETI   AR  MĒRCI
    (4 personām), gatavošanas laiks 30 min.

    300 g maltas (cūkas, jauktas vai liellopu) gaļas, 1-2-3 sīpoli, 5 ķiploku daiviņas, 1 lielā bundža KAPĀTU, ne pirētu, (vai veselu, bet tad ilgāk jāvāra) konservētu tomātu, 1 burciņa tomātu pastas, 1 trauciņš  (200 ml) saldā krējuma, rozmarins (1 vai vairāk tējkar.), timiāns (1 vai vairāk ēd.kar.), sāls, čili pulveris. Pikants rīvētais siers pārkaisīšanai.
    Garšvielas var droši pārdozēt!

    Es parasti taisu lielo porciju, (ko pēc tam var labi glabāt iesaldētu) visu pareizinot ar 2, izņemot tomātu pastu (paliek 1 burciņa) un saldo krējumu – ar 2 paciņām mērce ir pārāk krēmaina un zaudē savu tipisko garšu.

    Sakapā sīpolus un ķiplokus, noliek pa rokai garšvielas.
    Katlu uzkarsē, ielej nedaudz eļlas, samet iekšā gaļu, sīpolus, ķiplokus un timiānu. Maisot apcep. Kad gaļa aprauta, piegāž konservētos tomātus, rosmarīnu, čili un zem vāka lēnītēm vāra. Ja tomāti ir gabaliņos, tad 10-15 min., kamēr sīpoli mīksti. Ja ņemti veselie tomāti, tad ilgāk – ap 30 min.)
    Kad tomāti un sīpoli gatavi (pamīksti), pieliek tomātu pastu, sāli, saldo krējumu un īsi noved līdz vārīšanai, bet nevāra. Gatavs!

    Pasniedz ar (vēlams) tumšajiem, pilngraudu spegeti (lielajā Maximā apakšējā plauktā ir poļu Plne zrno), kas jāvāra sālsūdenī ar olīveļļas piešprici, apkaisa ar rīvētu pikanto itāļu sieru un pasniedz kopā ar zaļajiem salātiem ar olīveļļu un etiķi. Var tiem pielikt aitu siera gabaliņus. Ar mīksto Fetu nav neko garšīgi. Visgaršīgāk, lai gan padārgi, ir lietot aitu sieru burciņā Fitaki (gabaliņus ar visu eļļu). Salātiem var pievienot rukolas salātus, tomātus, olīves, sīpolus vai lokus.

    IP pierakstīta

    sicilia

    • Atslēdzies Atslēdzies
    • Ieraksti: 19868
    • blondīne
    Re: Receptes
    « Atbilde #13 : Aprīlis 13, 2012 »

    Karstā lavaša rulete jeb pusdienas 15 min
    Vajag lavašu + visu, kas ledusskapī lieks

    tātad ņem lavašu izklāj uz galda. Sagriež žāvētu gaļu, desu (es liku tunci). Un izkaisa pa lavašu. Pa virsu vai vidu izkrāmē tomātus. uzkaisa sarīvētu sieru + smalki sagriezti zaļie lociņi. Satin ruleti, liek uz pannas. Uzspiež restītē majonēzi un pārkaisa sieru. Ja grib uzliek tomātu šķēles vai ar zobu bakstīkļiem piesprauž ķiršu tomātus. Cep cepenē 180 grādos 10 min. (mana pieredze 300 grādos 15 min jeb kamēr siers izkūst un veido smuku garoziņu.)
    Vualā :D
    IP pierakstīta
     
    ...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...

    sicilia

    • Atslēdzies Atslēdzies
    • Ieraksti: 19868
    • blondīne
    Re: Receptes
    « Atbilde #14 : Aprīlis 13, 2012 »

    Bonaffe jeb banānu karameļu torte (elementāra torte blondīnēm ar miljons kalorijām)

    2 paciņas Selgas cepumu (vienalga kādu, pieņemsim vienu parasto otru šoko) smalki sadrupina. Izkausē 3 - 4 ēd. k sviestu un abas masas sajauc. Liek tortes formā, izveidojot augstus bortiņus. Labi piepresē. (interesantākai garšai pie cepumiem var piejaukt sasmalcinātus riekstus). Liek ledusskapī uz 30 min (vai mazāk).

    Sagriež ripās 2 - 4 banānus un izkārto pa virsu cepumu masai. (jo banānu kārta biezāka, jo gardāk).

    70 gramus brūnā ckura liek katliņā un uz ļoti lēnas uguns karsē kopā ar 400 gr (jeb vienu bundžu) vārīta iebiezinātā piena, kamēr masa kļūst mīksta, bet ne ŠĶIDRA (tas mirklis ir īss. ja pārkarsēs, karamele gribēs tecēt laukā no tortes). Karameli zieķē virsū banāniem.

    ņem 2 paciņas putu krējuma (receptē ir viena, bet labāk tomēr 2 :D ) saputo ar minimālu daudzumu cukura (var bez) un uzsmērē pa virsu karamelei. Rotā ar šokolādes skaidiņām vai kā gars vada. Liek ledusskapī uz 2 - 3 stundām un tad ēd.

     PS - iespējams, ka izklausās gari un sarežģīti, bet ir ļoooti elementāri un ļoti gardi (kaut gan tur ir ļoooooooti daudz kalorijas).
    IP pierakstīta
     
    ...Иногда...так хочется!!!...сказать матом,...съездить...кому-нибудь по роже...и...пойти забухать...Но... мне нельзя!...Я же леди!!!...